Registracija
Forum studenata Fizičkog fakulteta
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte.
11.08.2020. 01:11
Početna Pomoć Kalendar Prijavljivanje Registracija
Vesti: VAŽNO !!! DA BISTE VIDELI DOWNLOAD SEKCIJU FORUMA POTREBNO JE DA SE REGISTRUJETE. 
Registracija - Zahtevane informacije
Izaberite korisničko ime:
Koristi se samo za identifikaciju SMF-u. Možete da koristite specijalne karaktere nakon što se prijavite, menjanjem vašeg prikazanog imena u profilu.
E-mail:
Morate da unesete ispravnu e-mail adresu.
Izaberite lozinku:
Potvrdite lozinku:
Vizualna potvrda:
1. Poštujte osnovna pravila bontona
Izražavajte se pristojno. Ne vređajte druge, a posebno ne po osnovu nacionalne, verske, rasne, ili polne pripadnosti i seksualne orijentacije, niti po osnovu članstva u političkim, nevladinim, društvenim, sportskim i drugim organizacijama. Najstrožije je zabranjeno pozivanje na nasilje, mržnju ili bilo koji oblik netolerancije, te zagovaranje, podržavanje ili izvršavanje kaznenih dela. U slučaju da primetite kršenje ovih pravila, dužni ste da se uzdržite od odgovaranja na provokacije i uvrede i da o svemu odmah obavestite administratora ili moderatore.

2. Pišite kvalitetno i ozbiljno
Ne pišite poruke nepovezano, tek da i Vi nešto kažete! Ako tražite pomoć, budite precizni. Napišite samo ono što je potrebno za odgovor na Vaše pitanje. Izložite tačno šta očekujete da se dogodi, šta se u stvari desilo i iznesite sve relevantne detalje. Takođe, povedite računa da je naslov teme dovoljno jasan i precizan. Ukoliko odgovarate na nečiju temu ili pitanje, odvojte nekoliko minuta i dobro razmislite šta ćete napisati, proverite da li ste zaista u pravu i imate li dokaza za svoju tvrdnju. Ne zbijajte šale kada tome nije mesto na ozbiljnoj diskusiji (a najčešće nije).

3. Ne ponavljajte teme
Pre nego što postavite pitanje, proverite da li je o tome već bilo reči na forumu! Čest je slučaj da novi korisnici, odmah nakon registracije, postave pitanje koje je ranije često postavljano. Zbog toga im poruka biva obrisana, ili budu izloženi gnevu korisnika koji ne vole takvu vrstu poruka.

4. Izaberite relevantnu raspravu za svoju temu
Ne postavljajte temu u pogrešnu raspravu. Postoji dovoljan broj rasprava za svaki Vaš problem, i čitanjem njihovih opisa lako je odrediti gde pripada Vaš problem. Ukoliko ste sigurni da odgovarajuća rasprava ne postoji, možete pisati u raspravu \\"Ostalo\\", a administrator će, ukoliko bude smatrao da je to potrebno, otvoriti novu raspravu.

5. Ne citirajte bez potrebe
Brišite delove citata i ostavite samo ono što je zaista neophodno. Ukoliko se poruka na koju odgovarate nalazi odmah iznad vaše, gotovo je sigurno da nema nikakve potrebe za citiranjem jer je jedan pogled na gore dovoljan da se vidi na šta tačno odgovarate. Ako odgovarate na neku poruku u nizu ili na više njih, koristite umerene
Citat
tagove kako biste dali ostalima do znanja na koji deo teksta se vaš odgovor odnosi, ali nikako nemojte dozvoliti da citat predstavlja veći deo poruke koju pišete.

6. Nemojte uzimati forum kao osnovni izvor informacija
Svaka poruka prestavlja lični stav autora. Administrator, kao i moderatori foruma se odriču bilo kakve odgovornosti za ono što je napisano na ovom forumu. Da bi ste bili sigurniji preporučujemo Vam da sačekajte nekoliko dana dok se više upućenih osoba ne uključi u diskusiju i da svoje mišljenje o problemu. Vrlo je moguće da ćete sami morati da izaberete pravu opciju iz spektra ponuđenih odgovora, nakon što razmotrite sve iznete argumente.

7. Reklamiranje je zabranjeno
Forum nije mesto za besplatno reklamiranje Vašeg posla, sajta, firme, stranke koju podržavate ili bilo čega što moderatori ocene kao očiglednu zloupotrebu foruma za besplatno oglašavanje.

8. Ne šarenite poruke
Ne preterujte sa korišćenjem smajlija, interpunkcijskih znakova, velikih slova, BB kodova (, , , ) i ostalih stvari koje su trenutno dostupne na forumu.


Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2007, Simple Machines | Srpski prevod: Jovan Turanjanin

Template Design By Nuno Guerra